Logo   website.jpg
ThomasVaer-%2520FP%2520-%2520Dinie%2520v

 

 

 

Het maken van een artquilt is begonnen na een 3- jarige opleiding van Cochenille. Deze opleiding gaf mij de gelegenheid doormiddel van creativiteit op zoek te gaan naar mijzelf en leverde een bijdrage aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Naast kennismaking met diverse materialen, zoals klei, verf, papier enz., bleef het werken met textiel mijn interesse houden.
Geïnspireerd door het werk van Leslie Gabrielse, ben ik van start gegaan: lapjes stof op een ondergrond vastzetten om zo een afbeelding te laten ontstaan.
Zo zijn er wandkleden gemaakt geïnspireerd op foto’s en schilderijen van oude meesters zoals Vermeer en zijn er portretten gemaakt van de Koninklijke familie. Tegenwoordig laat ik mij meer inspireren door wat ik intuïtief aanvoel wat goed is. Niet alles hoeft precies weer te geven te worden; eigen invulling is zeer gewenst. Het werken met stof als materie geeft mij de mogelijkheid, met stipjes, streepjes, bloemetjes of andere opdruk, kleurvlakken anders in te vullen dan dat je met verf zou doen. Een wandkleed van mij is van dichtbij een wirwar aan patronen maar van afstand vloeien de lijnen in elkaar over en doen ze waarvoor ze bedoeld zijn: een schilderij in stof.

Op bezoek bij Leslie Gabriëlse